Bedrijfsmassage: De voordelen van stoelmassage op het werk

Van massage is wetenschappelijk bewezen dat het verlichting biedt bij stress en chronische pijn. Massage wordt dan ook wereldwijd gebruikt als aanvullende behandeling voor allerlei gezondheidsklachten.

Ook steeds meer Nederlanders ervaren de voordelen van massage. Dat zouden er nog veel meer kunnen zijn wanneer massages laagdrempeliger waren. We hebben het allemaal steeds drukker en veel mensen vinden het moeilijk om tijd voor zichzelf te nemen. Dat heeft gevolgen voor ons privé, maar ook ons werk lijdt daar onder.

Speciaal voor iedereen die een massage kan gebruiken, maar daar geen tijd voor vrij kan maken, komen we nu bij hen langs. We bezoeken bedrijven in Noord-Holland voor het geven van stoelmassages. Deze bedrijfsmassages nieuwe stijl zijn een schot in de roos gebleken.

Stoelmassage als bedrijfsmassage

Stoelmassage is vergelijkbaar met een massage op een tafel, het verschil is dat de massage wordt uitgevoerd op een speciaal voor dat doel ontwikkelde stoel. De massagestoel is voor iedereen op maat af te stellen. En daardoor minstens zo comfortabel als een massagetafel.

Bedrijfsmassage richt zich op houding- en werkgerelateerde klachten. Bij de massage kunnen drukpunten van de rug, schouders, nek, armen en handen en het hoofd worden gemasseerd. De massage biedt dan ook vermindering van klachten zoals een stijve nek, tintelende vingers, spanningshoofdpijn en bijvoorbeeld pijnlijke armen en schouders.

Veel werknemers hebben de voorkeur voor stoelmassages boven de klassieke massage op een tafel. Er is namelijk geen massage olie nodig en er kan gewoon in normale kleding worden plaatsgenomen in de stoel. De stoelmassage wordt toegepast over de kleren heen en dat maakt het een laagdrempelige vorm van massage op het werk.

Een stoelmassage duurt nooit langer dan een 20 tot 30 minuten en kan gewoon onder werktijd. Stoelmassage is daardoor enorm efficiënt en uitstekend in te zetten als bedrijfsmassage.

Wat u kunt verwachten van stoelmassage?

Bij een stoelmassage maken we gebruik van drukpunten, mobilisatie van gewrichten en strekking van de spieren. Bij de massage wordt de doorbloeding gestimuleerd en blokkades in het lichaam opgeheven.

Met een stoelmassage worden de meest voorkomende probleemgebieden behandeld. De behandeling richt zich op de spieren die het meeste lijden onder werkgerelateerde stress en een slechte werkhouding. Voordat er wordt begonnen met de massage zal de masseur altijd eerst  vragen naar eventueel aanwezig klachten en contra-indicaties.

Bij massages wordt gebruik gemaakt van een speciaal voor doel ontwikkelde massagestoel. Wanneer u plaats neemt in de stoel zit u niet met uw rug tegen de leuning, maar met de borst. Met steun voor uw armen en benen, het gezicht in een speciale steun met opening en kijkend naar de grond. Uw lichaam wordt dus volledig ondersteund en u kunt hierdoor helemaal ontspannen.

De voordelen van stoel- en bedrijfsmassages

Stoelmassages hebben een groot aantal voordelen. Het is een populaire vorm van massage op het werk, omdat deze massage op locatie kan worden uitgevoerd. Een stoelmassage neemt niet veel tijd in beslag en kan gewoon over de kleren heen gegeven. Het is dus een hele laagdrempelige vorm van bedrijfsmassage.

Bedrijfsmassages zijn bewezen effectief bij het voorkomen van stress en veel andere (werk) gerelateerde klachten. Stoelmassages, maar zeker massages in het algemeen, zijn geschikt voor mensen die:

 • Veel en lang met de computer werken
 • Werknemers die een hoge werkdruk ervaren
 • Personeel dat het werk lang in dezelfde houding moet doen
 • Werknemers die zwaar lichamelijk werk verrichten

Volgens allerlei onderzoeken is ziekteverzuim vaak gerelateerd aan het soort werk dat wordt gedaan. Daarom hebben stoelmassages voor zowel werkgever als werknemer veel voordelen.

 • Stoelmassage verlicht stress en biedt ontspanning en is een echte energieboost
 • Vermindering van RSI-gerelateerde klachten
 • Verhoogt zowel de concentratie als de productiviteit.
 • De massages zorgen voor een betere bloedcirculatie, verminderen spierspanning en pijnklachten
 • Verbetert de werkhouding
 • Maakt mensen bewuster van hun vitaliteit
 • Bedrijfsmassage zorgt dat de werkgever meer wordt gewaardeerd
 • Stimulans voor de goede sfeer binnen het bedrijf

Waar kan een bedrijfsmassage gegeven worden?

Het praktische van een stoelmassage is dat deze zo goed als overal gegeven kan worden. De massagestoel zelf is compact en de massage wordt gewoon over de kleren heen gegeven. De cliënt hoeft zich niet eens uit te kleden. Dat maakt stoelmassage bij uitstek geschikt als bedrijfsmassage of voor een massage op locatie.

Het is prettig wanneer de massage kan worden gegeven in een rustige en afgesloten ruimte. Een vergaderruimte is daarvoor bijvoorbeeld geschikt. Is een dergelijke ruimte niet aanwezig, dan is dat geen probleem. Een groot voordeel van stoelmassages is dat deze ook gewoon op de werkplek zelf gegeven kunnen worden.

Bedrijfsmassages geven we niet alleen op locatie bij bedrijven in Noord-Holland. Stoelmassages trekken ook altijd veel bekijks op evenementen en beurzen. Het aanbieden van een professionele massage tijdens een evenement zorgt voor een positieve ervaring met uw bedrijf of merk en is ook een interessante incentive voor uw bezoekers en klanten.

Stoelmassage is daarom niet alleen interessant om aan te bieden aan uw werknemers, maar ook uw klanten zullen heel geïnteresseerd zijn.

Kosten besparen met bedrijfsmassages

Het aanbieden van stoelmassages levert een kostenbesparing op. Een dag ziekte kost een werkgever gemiddeld ongeveer € 250,-. Ziekte kan worden voorkomen door te zorgen voor een gezonde geest in een gezond lichaam. Bedrijfsmassage kan bijdragen in het welzijn van werknemers.

De bedrijfsmassage is fiscaal aftrekbaar voor bedrijven wanneer dit onderdeel uitmaakt van het Arbo plan en wanneer de massages gebeuren onder werktijd.

Bedrijfsmassage Noord-Holland

Veel bedrijven zoeken naar manieren om ziekteverzuim te verlagen en willen ook graag iets extra’s bieden aan hun medewerkers. De stoelmassage is een hele laagdrempelige manier van bedrijfsmassage.

We werken vanuit Heerhugowaard en merken dat de vraag naar bedrijfsmassages en stoelmassages in Noord-Holland steeds groter wordt. De massages hebben namelijk een overduidelijk positief effect op de beleving van werkdruk en help stress en andere werkgerelateerde klachten verminderen.

Een massage stimuleert allerlei cognitieve functies en zorgt voor minder stresshormonen. Bedrijfsmassage verbetert de werksfeer en zal daarom zorgen voor betere bedrijfsresultaten. Steeds meer bedrijven in Noord-Holland kiezen er daarom voor om bedrijfsmassage aan te bieden aan hun personeel.

Bovendien komt de masseur gewoon langs bij u op het bedrijf. De bedrijfsmassage kan gewoon onder werktijd plaatsvinden en na de stoelmassage gaan werknemers weer bruisend van de energie aan de slag.

stoelmassage

© Copyright - Womens Wellness